Kunst i Ørnhøj

Vestenvinden
Vestenvinden er en jernskulptur, som er lavet af Flemming Siefert, Hestlund ved Ikast. Den blev i efteråret 1969 skænket til Trehøje Kommune af en snæver kreds af kunstinteresserede i Ørnhøj. Flemming Siefert arbejder med skulptur i både metal og keramik og har udstillet både i Danmark og udlandet. Det var Sigfred Munk, der tog initiativet til, at skulpturen kom til Ørnhøj.
Ørnen
I 1986 fremkom forslag om, at Borgerforeningen skulle søge om at få kunst til byen. Der blev nedsat et udvalg, der skulle søge gennem fonde, private og kommunen at skaffe 25000kr. til en skulptur. Anton Halkjær havde en ca. tre tons tung granit sten, som var fundet på St. Halkjærs mark. Denne sten skænkede han til formålet. Herning-kunstneren Søren Wullum fik til opgave at lave stenen om til en skulptur af en ørn.
Den 4. august 1986 blev ”Ørnen” afsløret. Jydske Dragonregiments tamburkorps spillede, og omkring 500 tilskuere var mødt op for at overvære, at Anton Halkjær afslørede kunstværket.
Fåret
Ved indkørslen til Ørnhøj Skole står der på venstre side en skulptur, der forestiller et får. Den er lavet som et eksperiment med at lade skoleeleverne arbejde sammen med en professionel kunstner. Det var amtets undervisnings- og kulturudvalg, der stod bag eksperimentet. Skolens formningslærer Egon Jepsen var primus motor og hjalp børnene, medens den professionelle kunstner var Klaus Behnsen, Aarhus. Murermester Andreas Nielsen, Ørnhøj og smedemester Eigil Bertelsen, Vind stillede deres værksteder til rådighed under opbygningen af kunstværket. D. 2. december 1988 blev ”Fåret” afsløret.
Andre historier
-
Karetmagerværkstedet i Hammerum
Holme Andersens oprindelseMin far, Lars Jørgen Andersen blev født i 1880 og voksede op i Holme ved Husby i nærheden af herregården Wedelsborg på Vestfyn. Hans far havde der et stort snedkerværksted og forestodtræ- og snedkerarbejdet på Wedelsborg. Under sin opvækst tog han del i arbejdet på værkstedet, og det var derfor naturligt, at han […]
-
Spas på Kjærs vej, Ørnhøj 1985
-
Brøstfældige kirker i Vestjylland 1731
Vildbjerg kirke 1731 Der var mange grunde til, at kirkerne i forskellige perioder var i dårlig stand. Nævnte grunde er bl. a. tidens fattigdom og kirketiendeejernes ligegyldighed, samt at forskellige krige har ødelagt en del kirker. Af gamle papirer indgået til biskoppen findes også et vedrørende Vildbjerg kirke: I den hellige Trefoldigheds Navn vare vi […]