Zartow, Kaj
Født: 1921 — Død: 1971
Direktør for A/S Herning-Hallen
Da Herning-Hallen efter de første fire år stod for at skulle skifte direktør fra årsskiftet 1958 valgte man den talentfulde og arbejdssomme Kaj Zartow. En person med forståelse for at fange tiden og dens trend, og som tilmed kunne omsætte det i udstillinger der tiltrak publikum.
Et godt samarbejde med de årlige tekstilmesser dannede grundlaget for hallens virke og Zartov satsede fra starten på arrangere udstillinger der der kunne fange danskernes interesse. Eksempler som Ferie for Alle , Eget Hus og Gården kunne på én gang være fagligt centrum for brancherne, samtidig med at publikum kunne se nyheder og møde producenterne bag disse.
Zartow argumenterede for en udvidelse af rammerne, hvis Herning-Hallerne fortsat skulle være centrum for udstillinger af forskelligt indhold. Han arbejdede så hårdt for sagen, at da han i efteråret 1962 blev hædret med Initiativdiplomet, var det med bevidstheden om, at Herning Kommune nu ville købe jord ved Vardevej til messehaller. Et år efter blev den første store udstilling, H.I.messen åbnet her.
Hallernes antal voksede år for år, og Messehallerne fik eftrhånden tilknyttet flere faste årlige begivenheder. Zartov fortsatte med at udvikle ideer til at knytte byen sammen med Messehallerne og udnytte al halkacitet bedst muligt. Hernings gæster- skulle ifølge Zartov – have de bedste oplevelser. Ved sin død i 1971 var han langt fremme ned planerne om at forandre Herninghallen i Østergade til et tidssvarende hus. Det skete med en total nybygning, der dog først fik sin afslutning i 1986.
Det er symbolsk, at den vej der bærer Zartovs navn, indkredser både MCH, landsskuepladsen og MCH – Arena, da de er resultater af hans visioner for området og dets funktioner.
Andre historier
-
Afskrift af jubilæumsskrift – i anledning af 50 års jubilæum for Mejeriet Aalykke 1893-1943
I de sidste 50-70 har smørproduktionen undergået en fænomenaludvikling, både hvad kvantitet og kvalitet angår. Før Mejeriernes tidforegik produktionerne rundt i de forskellig hjem, og det varselvfølgelig de større gårde, der førte an på smørproduktionensområde, idet de mindre ejendomme for det første ikke havde råd tilat købe de forbedringer, som den gang såvel som nu […]
-
Mouritsen, Niels – Gårdejer, sognerådsformand, amtsrådsmedlem, form. landbof. m.v.
Vildbjerggård, Vildbjerg Født: 9. februar 1836 — Død: 19.oktober 1904 Forfatteren Konrad Understrup har fortalt, at han i 1874 som dreng mødte Niels Mouritsen for første gang. Han havde sammen med Niels Mouritsens karl drevet 4 svin til Tvis kro, hvor Niels Mouritsen skulle have dem med hjem. Niels Mouritsen spurgte en mand, han havde med, […]
-
Branden på Nr. Karstoft i 1860
I Skarrild sogn, findes der som i andre sogne, i 1800tallet, flere personer der er under fattigforsørgelse – i 1858 ansøger Christen Andersen Knudsen og Ane Kjerstine Pedersen om fattigforsørgelse i Skarrild. Ane er fra Fabjerg sogn, Skodbjerg Herred og Christen fra Ølstrup sogn, Bølling Herred, han har arbejdet på Nr. Karstoft som ung. De […]